0 Shares 434 Views

Locuri bantuite din Romania: Fantomele de la Castelul Banffy! GALERIE FOTO

bizar Ian 27, 2013
0 435
27 banffy 11

Exista o multime de locuri bantuite in Romania, lucru ce nu este de mirare avand in vedere legendele si miturile care exista in tara noastra. Castelul Banffy, cel mai mare din Transilvania, are in spate o istorie zbuciumata, dar si legende care vorbesc despre faptul ca ar fi bantuit.

Complexul aflat la 35 de kilometri de Cluj-Napoca a fost ridicat de familia Banffy in comuna Bontida, din judetul Cluj. Initial, pe domeniul primit in secolul al XIV-lea de la regele Sigismund de Luxemburg a fost ridicat un simplu conac, care ulterior a fost extins. Stilurile predominante sunt cel renascentist si baroc, dar exista si aripi construite in secolul al XIX-lea, in stil romantic.

27 banffy 3Fantomele de la Banffy

Dincolo de istoria sa zbuciumata, Castelul Banffy are in spate o legenda care il plaseaza pe lista locurilor bantuite din Romania.

Aceasta spune ca o doamna de origine nobila, avand, probabil, legatura cu familia Banffy, si-a inselat sotul, dar a fost surprinsa si data in vileag de un baiat de la grajduri. Femeia a ordonat atunci ca barbatul sa fie ucis, iar fantoma tanarului care a platit cu viata pentru gestul sau a ramas sa bantuie domeniul. Se spune ca stafia lui se arata din cand in cand in diferite locuri din complex.

O alta varianta este ca locul este bantuit de fantomele celor care au murit la Banffy in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, cand castelul a fost transformat de nemti in spital militar. Legenda spune ca aici au fost vazute deseori umbre sinistre, ce pareau a fi ale unor soldati, in timp ce printre ziduri se aud sunete stranii, gemete, zgomot de pasi sau chiar voci nedeslusite.

Povestile cu fantome de la Banffy au ajuns celebre in toata lumea, astfel ca o echipa de la „Ghost Hunters”, documentar difuzat pe Discovery, a decis sa ancheteze cazul. Filmarile si masuratorile lor nu au relevat existenta vreunor elemente supranaturale pe domeniul de la Banffy, dar legenda este uneori ma puternica decat orice calcule si experimente stiintifice.

27 banffy 12 27 banffy 1 27 banffy 2 27 banffy 3 27 banffy 8 27 banffy 7 27 banffy 6 27 banffy 5 27 banffy 4 27 banffy 10 27 banffy 11 27 banffy 9

Sursa: rtv.net

You may be interested

Descoperirea despre armata de teracota care te va pune serios pe ganduri!
STIINTA
0 shares942 views

Descoperirea despre armata de teracota care te va pune serios pe ganduri!

Eusebiu Colompar - Oct 17, 2016

Noi descoperiri ar putea rescrie istoria Armatei de Teracota. Cei 8.000 de soldati de teracota care s-au pastrat in interiorul mormantului primului imparat…

Gadgetul care iti face casa buna cu vecinii. Poti sa dai cate gauri vrei
TEHNOLOGIE
0 shares718 views

Gadgetul care iti face casa buna cu vecinii. Poti sa dai cate gauri vrei

Eusebiu Colompar - Oct 17, 2016

Gadgetul care te salveaza cand vecinul foloseste bormasina la 7 dimineata. Aproape 3.000 de oameni au investit pentru ca acest gadget sa devina…

Cat de multa apa mai are Pamantul?
STIINTA
0 shares915 views

Cat de multa apa mai are Pamantul?

Eusebiu Colompar - Oct 17, 2016

Nivelul apei de pe Pamant este mic, comparabil cu alte planete din sistemul solar. Pamantul detine 1.333 kilometri cubi de apa, in timp…

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category